top of page

Бізнес аналітика (Business Intelligence) у виробничій промисловості


Бізнес аналітика (Business Intelligence) у виробничій промисловості

Виробнича промисловість завжди була однією з найбільш складних галузей зі складним операційним управлінням. Розвиток комп’ютерних технологій змістив акцент на використання бізнес аналітики (Business Intelligence) на основі аналізу великого об’єму даних. Хмарні технології, платформи та програми вже започаткували нову еру.



Чому бізнес аналітика необхідна у виробництві?

За останні кілька десятиліть виробнича промисловість зазнала значних змін. З глобалізацією, конкуренція значно зросла, оскільки географія втратила значення.

Традиційні ортодоксальні системи управління поступаються місцем новітнім підходам.

Часто витрати на виробництво швидко зростають, а прибуток падає. Урядове регулювання також може ускладнити ситуацію. Отож, попит на аналіз та прогноз статистичних даних зростає.


Сучасне виробництво стало однією з найбільш інформаційноємких галузей. Однак, більшість компаній не достатньо використовують можливості бізнес аналітики, хоча підхід має величезний потенціал і може спростити багато виробничих процесів, поліпшити оптимізувати всі ланки бізнесу.


Інформоване прийняття рішень

Величезний обсяг даних з різних джерел потребує аналізу, зберігання та використання. Бізнес аналітика – невід’ємна частина ефективного управління, адже вона перетворює бази даних в легко зрозумілу форму.


За допомогою візуалізації дані стають зрозумілими у поєднанні з ключовими бізнес-матрицями. Це допомагає приймати зважені рішення. Аналітика може моделювати гіпотетичний сценарії "якби", проектувати та оцінити альтернативні стратегії.



Підвищує ефективність

Бізнес аналітика підвищує операційну ефективність, є необхідною для аналізу показників, дає змогу спланувати правильний розподіл ресурсів. Моделювання за допомогою аналітики зменшує ризики та виправляє помилки на стадії розробки, а не виробництва. Бізнес аналітика будує фінансові моделі, оцінює потенціал та матеріальні потреби. Такий підхід спрощує будь-які складні процеси, навіть у судноплавстві. Вона прогнозує та управляє постачанням і підвищує прозорість процесів.


Фінансовий менеджмент

Інструменти бізнес аналітики використовуються для аналізу прибутку та збитків, аналізу продажів, аналізу матеріалів та, таким чином, оптимізують ресурси та підвищують рентабельність через оптимізацію витрат. Бізнес аналітика може підказати нові канали надходжень та мінімізації внутрішніх витрат, оптимізувати операційні процедури шляхом управління та моніторингу процесів.


Постачання та управління логістикою

Бізнес аналітика управляє постачанням та логістикою, оцінює ефективність та аналізує дані постачання та обслуговування. Аналітика допоможе контролювати витрати на транспортування, визначити зміни попиту та пропозиції. Вона може оцінити продуктивність перевезень та відповідність контрактів.


Управління запасами

Управління запасами - одне з найважливіших завдань виробництва. Бізнес аналітика може зменшити витрати на управління, провести тестування та моделювання нових виробничих товарів, суттєво зменшенні ризики. Аналітика покаже об’єми та маржу продуктів, відділів та продавців.



Висновки

Очевидно, що сучасне виробництво неможливе без бізнес аналітики. Інтеграція бізнес аналітики з виробничими операціями відкриває нові можливості для зростання промисловості. Бізнес аналітика має величезний потенціал, щоб кардинально трансформувати існуючу виробничу галузь.


Джерело: Analyticsinsight.net



bottom of page